181   BAIRRO DOS ALFINETES, COLLECTIVE HOUSING IN LISBON





Description

Plataform
Establishing the plan - a topographic terrace, on which the building is based, stabilizes and (re)constructs the topography of the place;

Park
Tree-lined squares grip the platform and articulate the relationship with the public space at different levels - the platform is covered in vegetation in continuity with the park’s material;

Facade
The rigorous design contrasts with the surroundig nature, affirming the building’s presence as an articulator between the urbanized territory and the park.


Status: awaiting construction
Gross Area: 11 757 m2
Type: Public Housin
Client: Public - Competition, 1st place

Partnership: Paulo David architects
Team: Filipe S. Ferreira, José A. Rocha, Miguel Negrão
Engineering: Adf 
Landscape: Baldios
Image: Rendergram